Databekabeling

Slimme oplossingen

In een smart home zijn verschillende apparaten en systemen met elkaar verbonden. Daarvoor heeft u niet veel meer nodig dan een internetconnectie, een goede databekabeling en uw favoriete slimme toepassingen. Met deze middelen is het mogelijk om zowel een bestaande woning als een nieuwbouwwoning ‘smart’ te maken. U bepaalt hierbij zelf hoe ver u wilt gaan. Via uw smartphone en/of tablet stuurt u alles gemakkelijk aan. 

- Beheer en monitoring van uw woning vanop afstand

Een van de grootste voordelen van een slim huis, is dat u altijd op de hoogte kan blijven van wat er zich in en rond uw huis afspeelt. Met één enkele gebruiksvriendelijke app beheert u via uw mobiele toestel alle verbonden diensten en toestellen in uw woning. Zo kunt u uw woning met een gerust hart achterlaten.

- Slimme beveiliging: meer dan alleen camera’s

Wilt u uw woning slim beveiligen? Zorg dan voor een geïntegreerd systeem dat uw woning niet alleen beveiligt tegen inbraken, maar u en uw familieleden ook waarschuwt bij brand of gevaar op CO-vergiftiging. Van zodra één van de bewegingsmelders, camera’s, deurcontacten, raamcontacten, rookmelders of andere sensoren iets ongewoon detecteren, wordt u hiervan verwittigd.

- Met slimme verlichting creëert u in één klik van op uw smartphone de juiste sfeer in huis

Een slimme woning is niet alleen veiliger, maar biedt ook meer comfort. Zo is het mogelijk alle verlichting in uw huis te bedienen vanop uw mobiele toestel. Kruip in de zetel en creëer de juiste sfeer voor een gezellig avondje tv-kijken. Of schakel met één druk op de knop alle lampen uit als u snel weg moet. Wanneer u niet thuis bent, kunt u uw lampen zelfs vanop afstand controleren en bedienen. Handig als u of een van uw huisgenoten vergeten is de lampen uit te doen.

- Slimme toegang tot uw woning

Dankzij slimme toegangstoepassingen weet u op elk moment wie er voor uw deur staat. Met een parlofoon-videosysteem of slimme deurbel kunt u via uw smartphone praten met uw bezoekers. Wilt u ze alvast binnenlaten in afwachting van uw thuiskomst? Met uw smartphone opent u de deur vanop afstand. Of maak (al dan niet tijdelijke) unieke codes aan voor wie binnen moet, zo kunnen uw huisgenoten (of bvb de poetshulp) met hun smartphone naar binnen, zelfs als ze hun sleutel vergeten zijn.

- Slimme thermostaat voor minder energieverbruik

De slimme thermostaat is een van de bekendste toepassingen voor uw woning. De mogelijkheden verschillen van fabrikant tot fabrikant, maar bij de meeste thermostaten krijgt u gedetailleerde feedback over het energieverbruik van uw woning. Daarnaast kunt u in veel gevallen de verwarming bedienen met uw smartphone. Sommige slimme thermostaten schakelen zelfs automatisch uit. Bijvoorbeeld aan de hand van geolokalisatie of als er geen mensen meer in de woning worden gedetecteerd. Onnodig stoken of thuiskomen in een kil huis behoort dan tot het verleden.

Om een stabiel, overzichtelijk en perfect automatiseringssysteem af te kunnen leveren is het van essentieel belang dat deze wordt aangesloten op goede databekabeling en bij voorkeur in een 19" patchkast.
 
Databekabeling met Cat5, Cat5E en Cat6 zijn mogelijke oplossingen die in overleg met de bouwheer of ICT beheerder worden gerealiseerd.
 
Wij bieden u ook in dit segment, en dit zowel voor uw residentieel als industrieel project, de meest geschikte oplossing!

Databekabeling die gezien mogen worden:

Noppe kiest voor kwaliteitsmerken